ΚΕΡΑΣΙ Η ΒΥΣΣΙΝΟ ΠΟΤΟ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλο κερασια σκουρα κ ωριμα

1 κιλο ζαχαρη

1 κουταλια σουπας σπορους κολιαντρου `η 5-6  γαρυφαλα κ 1 κομματι κανελα

1 λιτρο κονιακ `η τσιπουρο

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

Πλενουμε τα κερασια κ τα βαζουμε σε ενα δοχειο γυαλινο  διαφανες-οχι σκουρο.Προσθετουμε τα μπαχαρικα κ τη ζαχαρη,το κλεινουμε κ το αφηνουμε στον ηλιο τουλαχιστον 50 ημερες.Τις  πρωτες μερες που θα βγαζει υγρα, κουναμε πανω κατω το δοχειο να λιωσει η ζαχαρη.Οταν  περασει ο χρονος του ηλιασματος,φιλτραρουμε το υγρο σε καινουριο καθαρο δοχειο κ ανακατευουμε με το κονιακ (αν βαλετε τσιπουρο θα ειναι πιο δυνατο).Δεν βαζουμε ολο το κονιακ, κραταμε λιγο μηπως δεν το θελουμε πολυ δυνατο.Ανακατευουμε κ το αφηνουμε 2-3 μερες,μετα δοκιμαζουμε αν θελουμε να προσθεσουμε κ το υπολοιπο ποτο κ το βαζουμε σε μπουκαλια.

Αυτο το αρθρο ειναι δημοσιευμενο στο gastronomo τευχος 13 Μαιος 2007

About these ads
  1. Σχολιάστε

Ἀπαντῆστε

Fill in your details below or click an icon to log in:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Παρακολουθῆστε

Νὰ ἔρχεται κάθε νέο ἄρθρο στὰ εἰσερχόμενά σας.

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: