ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΕΡΑΣΙ

Το μαχλεπι μπορειτε να μην το βαλετε-ομως μεταξυ μας-εσεις θα χασετε.Μην περιμενετε το γλυκο αυτο να γινει ροζε κ τραγανο οπως του εμποριου.Θα ειναι μαλακο κ σκουρο,αλλα ο υπερθετικος της νοστιμιας.Αν θελετε μπορειτε να χρησιμοποιησετε πετροκερασα.

Χρονος προετοιμασιας 40 λεπτα   Χρονος ψησιματος 60 λεπτα.

ΥΛΙΚΑ

1 1/2 κιλο κερασια      1 1/2 κιλο ζαχαρη        1 ποτηρι νερο

1 κουταλακι γλυκου  κοφτο μαχλεπι,τριμμενο

χυμος απο 1 μεγαλο λεμονι.

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

Πλενουμε καλα τα κερασια κ αφαιρουμε το κουκουτσι.Τα βαζουμε στην κατσαρολαμαζι με το μαχλεπι.Αδειαζουμε απο πανω την ζαχαρη να τα σκεπασει παντου,ραντιζουμε με το νερο κ σκεπαζουμε την κατσαρολα να “μεινει” 12 ωρες περιπου.Μετα τη βαζουμε στη φωτια να βρασει το μειγμα μεχρι να δεσει το σιροπι κ σε ολη την επιφανεια να δημιουργηθουν φουσκαλες.Αποσυρουμε την κατσαρολα κ την αφηνουμε σκεπασμενη με πετσετα οχι με το καπακι γιατι θα δημιουργηθουν υδρατμοι που θα πεσουν μεσα στο γλυκο.Πρεπει να “μεινει” 24 ωρες.Τοτε βγαζουμε τα κερασια με τρυπητη κουταλα κ τα κραταμε κατα μερος.Βραζουμε το σιροπι ακομα λιγο,γιατι στη διαρκεια του 24ωρου τα κερασια εχουν αφησει υγρα.Θελει προσοχη να μην παραβρασει.Οταν “δεσει” βαζουμε κ τα κερασια κ το χυμο του λεμονιου να παρουν λιγες βρασεις κ το αποσυρουμε απο τη φωτια.Οταν γινει χλιαρο το βαζουμε στα βαζακια.

Αυτο το αρθρο ειναι δημοσιευμενο στο gastronomo τευχος 13 Μαιος2007

About these ads
  1. Σχολιάστε

Ἀπαντῆστε

Fill in your details below or click an icon to log in:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Παρακολουθῆστε

Νὰ ἔρχεται κάθε νέο ἄρθρο στὰ εἰσερχόμενά σας.

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: