ΣΑΓΚΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ

1 μπουκαλι κρασι  Ριοχα κοκκινο (δυστυχως δεν εχω εναλλακτικη λυση)

1 ΜΠΟΥΚΑΛΙ 750 ml γκαζοζα

1 ποτηρι του νερου μπραντυ

2 μηλα 1 πορτοκαλι

1 ποτηρι του κρασιου ζαχαρη κ’ μερικα ξυλακια κανελας

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

Κοψτε τα φρουτα σε τετραγωνακια κ’ μουσκεψτε τα στο μπραντυ για ενα βραδυ στο ψυγειο.Μην πειραματιστειτε με αλλα φρουτα οπως ακτινιδια κ μπανανες,μαλακωνουν πολυ κ’ δινουν περιεργη γευση.

Την επομενη πριν ερθουν οι φιλοι σας,σε ενα μεγαλο μπολ για ποντς  ή μια  βαθια γυαλινη σαλατιερα βαλτε πρωτα την γκαζοζα κ’ στην συνεχεια το κρασι με τα φρουτα με το μπραντυ.Προσθεστε σιγα-σιγα τη ζαχαρη για να φτασετε στη γλυκυτητα που προτιματε.Βαλτε κ΄το ξυλαρακι της κανελας.Ανακατεψτε κ΄προσθεστε πολυ πολυ παγο.Μπορειτε αν θελετε να σουρωσετε τα φρουτα απο το αποσταγμα,να συμπληρωσετε με μπραντυ ωστε να εχετε παλι την ποσοτητα του ενος ποτηριου,να το προσθεσετε στο κρασι κ΄να κοψετε φρεσκα φρουτα

Αν χρησιμοποιησετε μεγαλο μπολ,θα σερβιρετε με μια μικρη κουταλα της σουπας ειδικη για ποντς.Μια καλη λυση ειναι να παρασκευαστει σε γυαλινη κανατα με κλειστο στομιο που συγκρατει τα παγακια.Ετσι δεν θα πεσουν τα φρουτα στο ποτηρι.Σερβιρετε καλυτερα σε ποτηρια με ποδι οπως αυτα που προοριζονται για ελαφρια κοκκινα κρασια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΟΠΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

About these ads
  1. Σχολιάστε

Ἀπαντῆστε

Fill in your details below or click an icon to log in:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Παρακολουθῆστε

Νὰ ἔρχεται κάθε νέο ἄρθρο στὰ εἰσερχόμενά σας.

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: