ΚΕΡΑΣΙ Η ΒΥΣΣΙΝΟ ΠΟΤΟ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλο κερασια σκουρα κ ωριμα

1 κιλο ζαχαρη

1 κουταλια σουπας σπορους κολιαντρου `η 5-6  γαρυφαλα κ 1 κομματι κανελα

1 λιτρο κονιακ `η τσιπουρο

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

Πλενουμε τα κερασια κ τα βαζουμε σε ενα δοχειο γυαλινο  διαφανες-οχι σκουρο.Προσθετουμε τα μπαχαρικα κ τη ζαχαρη,το κλεινουμε κ το αφηνουμε στον ηλιο τουλαχιστον 50 ημερες.Τις  πρωτες μερες που θα βγαζει υγρα, κουναμε πανω κατω το δοχειο να λιωσει η ζαχαρη.Οταν  περασει ο χρονος του ηλιασματος,φιλτραρουμε το υγρο σε καινουριο καθαρο δοχειο κ ανακατευουμε με το κονιακ (αν βαλετε τσιπουρο θα ειναι πιο δυνατο).Δεν βαζουμε ολο το κονιακ, κραταμε λιγο μηπως δεν το θελουμε πολυ δυνατο.Ανακατευουμε κ το αφηνουμε 2-3 μερες,μετα δοκιμαζουμε αν θελουμε να προσθεσουμε κ το υπολοιπο ποτο κ το βαζουμε σε μπουκαλια.

Αυτο το αρθρο ειναι δημοσιευμενο στο gastronomo τευχος 13 Μαιος 2007

  1. Σχολιάστε

Ἀπαντῆστε

Fill in your details below or click an icon to log in:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Παρακολουθῆστε

Νὰ ἔρχεται κάθε νέο ἄρθρο στὰ εἰσερχόμενά σας.

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: