ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΕΡΑΣΙ

Το μαχλεπι μπορειτε να μην το βαλετε-ομως μεταξυ μας-εσεις θα χασετε.Μην περιμενετε το γλυκο αυτο να γινει ροζε κ τραγανο οπως του εμποριου.Θα ειναι μαλακο κ σκουρο,αλλα ο υπερθετικος της νοστιμιας.Αν θελετε μπορειτε να χρησιμοποιησετε πετροκερασα.

Χρονος προετοιμασιας 40 λεπτα   Χρονος ψησιματος 60 λεπτα.

ΥΛΙΚΑ

1 1/2 κιλο κερασια      1 1/2 κιλο ζαχαρη        1 ποτηρι νερο

1 κουταλακι γλυκου  κοφτο μαχλεπι,τριμμενο

χυμος απο 1 μεγαλο λεμονι.

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

Πλενουμε καλα τα κερασια κ αφαιρουμε το κουκουτσι.Τα βαζουμε στην κατσαρολαμαζι με το μαχλεπι.Αδειαζουμε απο πανω την ζαχαρη να τα σκεπασει παντου,ραντιζουμε με το νερο κ σκεπαζουμε την κατσαρολα να “μεινει” 12 ωρες περιπου.Μετα τη βαζουμε στη φωτια να βρασει το μειγμα μεχρι να δεσει το σιροπι κ σε ολη την επιφανεια να δημιουργηθουν φουσκαλες.Αποσυρουμε την κατσαρολα κ την αφηνουμε σκεπασμενη με πετσετα οχι με το καπακι γιατι θα δημιουργηθουν υδρατμοι που θα πεσουν μεσα στο γλυκο.Πρεπει να “μεινει” 24 ωρες.Τοτε βγαζουμε τα κερασια με τρυπητη κουταλα κ τα κραταμε κατα μερος.Βραζουμε το σιροπι ακομα λιγο,γιατι στη διαρκεια του 24ωρου τα κερασια εχουν αφησει υγρα.Θελει προσοχη να μην παραβρασει.Οταν “δεσει” βαζουμε κ τα κερασια κ το χυμο του λεμονιου να παρουν λιγες βρασεις κ το αποσυρουμε απο τη φωτια.Οταν γινει χλιαρο το βαζουμε στα βαζακια.

Αυτο το αρθρο ειναι δημοσιευμενο στο gastronomo τευχος 13 Μαιος2007

  1. Σχολιάστε

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Παρακολουθῆστε

Νὰ ἔρχεται κάθε νέο ἄρθρο στὰ εἰσερχόμενά σας.

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: