ΕΚΛΕΡΑΚΙΑ ******

ΥΛΙΚΑ

Για την ζυμη

1 ποτηρι αλευρι

1 ποτηρι νερο

1/2  ποτηρι βουτυρο

4 αυγα

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

Σε μια κατσαρολα βαζουμε 1 ποτηρι νερο να ζεσταθει.Ριχνουμε  το βουτυρο τα ανακατευουμε καλα κ΄τα αφηνουμε να βρασουν.Υστερα ριχνουμε το αλευρι κ΄ανακατευουμε καλα κ΄γρηγορα μεχρι να ξεκολλησει η ζυμη απο την κατσαρολα.Την αφηνουμε να κρυωσει 10 λεπτα κ΄μετα ριχνουμε τα αυγα  1-1 ή χτυπημενα ολα μαζι.Αφου τα ανακατεψουμε καλα βαζουμε 1 κουταλια σουπας ή γλυκου(αναλογως το μεγεθος που θελουμε) απο την ζυμη πανω σε αντικολλητικο χαρτι κ΄τα βαζουμε στο φουρνο για 35-40 λεπτα.Αφου ψηθουν τα κοβουμε στην μεση ή ακομα καλυτερα ,τα κοβουμε απο την 1 μερια δεν τα χωριζουμε εντελως,κ΄τους βαζουμε κρεμα .

Για την κρεμα.

6 κουταλιες κορν φλαουρ

1 ποτηρι γαλα

1 ποτηρι ζαχαρη

λιγη βανιλια ή λιγο ανθονερο

 

 

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε